Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

5 VINKKIÄ EDULLISTEN LENTOJEN LÖYTÄMISEEN

8/28/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , ,

"Paljon maksoi lennot?" "Mistä ostit lennot?" "Miten ne lennot on noin halvat?" Kysytyimmät kysymykset blogiini ja matkusteluun liittyen on aina uteluita lennoista. Miten missä milloin mistä. No minäpä kerron nyt 5 vinkkiä miten niitä lentoja metsästetään ja mistä!



Unohtakaa jo ne hullujen päivien lentotarjoukset, joita joutuu jonottamaan tuhannen ihmisen kera epäinhimilliseen aamuaikaan! Oikeastaan ne tarjoukset on nykyisin aika stantardihinnastoa pihistelijälle, kiitos internetin. Omat kalleimmat lentoni on ollut Thaimaan Krabille 875e edestakaisin 14 vuorokautta, mutta se sisälsi kaikki kuljetukset ja hotellit myös. Edullisin lentoni on ollut San Franciscoon ja takaisin 353e yhdellä vaihdolla.


TUNNE SESONKI

Ai haluaisit Pattayalle jouluna? Valmistaudu maksamaan extraa kaikesta. Olisiko sittenkin parempi mennä keskikesällä? Jos selviät 30-40 asteen päivittäisestä lämmöstä niin mikäjottei. Entäs se mystinen offseason, mikä se on? Esimerkiksi Thaimaa on siitä jännä, että sesonki saattaa hieman muuttua jopa alueittain. Pääsääntöisesti kuitenkin syksy ja kevät on niinsanottua offseasonia, eli hiljaisempaa aikaa. Jokaisella maalla ja ilmastolla on oma sesonkiaika ja se vaikuttaa rutkasti hintoihin. Itse rakastan matkustaa syksyllä kun Suomessa alkaa kelit huononemaan ja kaukokaipuu kolkuttelemaan. Thaimaassa on tuolloin sadekausi lopuillaan ja turismi alkaa vasta verkkaisesti heräilemään. Tämä tarkoittaa lentojen, majoituksen, aktiviteettien ja ruuan olevan yleensä edullisempaa, mutta se saattaa kostautua kuljetusten kalliimmissa hinnoissa. Joillekkin saarille ei välttämättä edes ole kuljetusta sadekaudella. Lentojen hinnat saattavat nousta highseasonilla jopa kolminkertaiseksi, eikä tarjouslentoja välttämättä ole lainkaan tarjolla kun turisteja tunkee ovista ja ikkunoista muutenkin.

SEURAA SOMEA

Moni matkantarjoaja sekä lentoyhtiö mainostaa äkkilähtöjään nykyään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa  ja vaikka moni inhoaakin kohdennettua mainontaa, niin itselleni se sopii vallanmainiosti juurikin tarjousten vuoksi. Äkkilähdöt voivat olla vaikka huomiselle, mutta toisinaan ne on jopa kuukausien päästä nimestä huolimatta. Somessa on myös jatkuvasti tarjolla kilpailua jos jonkinlaista, tunnen ystäviä jotka ovat voittaneet mannertenvälisiä lentoja ja matkalahjakortteja jopa tuhansien eurojen edestä. Samaan hengenvetoon myös muistutan että ne oksettavat spämmisivustot facebookissa on puhtaasti huijauksia! "Tykkää ja jaa niin voitat 100 000e ja loppuelämän bahamalla". Not gonna happen. Nämä sivut kerää ainostaan dataa ja yhteystietoja osallistujista myydäkseen ne eteenpäin. Varmista että sivusto on järkevän oloinen tai tunnetun yrityksen ylläpitämä. Facebookissa kannattaa myös erikseen valita liketysnapin alasvetovalikosta haluatko ilmoitukset aina feediisi vai oletusasetusten mukaisesti. Facebookin lisäksi on tietenkin Instagram, Snapchat, Irc-Galleria, Twitter jne. joita ei pidä unohtaa!



TARJOUSSIVUSTOT TALTEEN

Tallenna selaimesi kirjanmerkkeihin pari hyödyllistä sivustoa ja kurkkaa välillä mitä on tarjolla. Näitä sivustoja olisi tuhottomasti lisää, mutta muutama erittäin hyväksi havaittu sivusto. Näillä sivuilla on hyvin erilaisia diilejä ja usein todella edullisia, lähes poikkeuksetta menopaluu alle 650e Australia, Japani, Thaimaa jne. Tälläisillä sivuilla pitää ottaa huomioon lentoajankohta, päivien määrä, välilaskut ja lentoyhtiö! Esimerkiksi lento voi olla 2 päivän tai vaikkapa 71 päivän matka. ajankohtana vaikkapa jokin pyhä milloin mikään ei ole auki ja julkinen liikenne pysähtynyt. Tai ehkäpä välilaskuja on 4. Tarkka reissusniiduilija löytää kuitenkin tätä kautta helposti näppärät ja kohtuulliset lennot yhdellä tai kahdella pysähdyksellä viikon, parin tai kolmenkin matkalle.

http://www.lentodiilit.fi/
https://www.parisrio.com/fi/lennot
http://www.rantapallo.fi/akkilahdot/

KURKKAA KIERRÄTYSKAUPPA

Lentoliput ykstyiseltä omistajalta? Eikös se säätäminen ole hirveän kallista? No ei ole. Usein nimenvaihdokset lippuihin maksaa jotakuinkin 100e. Lippuja myydään aktiviisesti esim. Pallontallaajissa ja matkustelurymissä Facebookissa. Jos joku on estynyt käyttämään oman matkansa, niin usein he myyvät liput eteenpäin edullisestikkin, jotta saisi edes jotain takaisin hinnasta. Tässäkin toki kannattaa käyttää taas maalaisjärkeä, jos diili näyttää liian hyvältä ollakseen totta niin se todennäkösesti on sitä. Kaupat kasvotusten ja rahat käteen kun nimenvaihdot yms. on tehty!

KANTA-ASIAKKUUS KANNATTAA

Monella varmasti onkin jo jos jonkinlaisia etukortteja, bonusklubeja, jäsenyyksiä ja kultakerhokuvioita. Yleisestiottaen pisteiden keruu ja muu on tehty tarkoituksella hieman kannattamattomaksi, mutta yksi mikä on noussut omaksi suosikikseni ja olenkin sitä jo aiemmin rummuttanut - Finnair plusjäsenyys.
Ilmainen kortti ja jotain itselleni turhahkoja pisteitä, mutta ne ei olekkaan se syy vaan ne plussajäsenille tarkoitetut tarjouslennot! Lähes poikkeuksetta on ollut tarjolla Bangkokiin 599e edestakaisin suorat lennot Helsingistä. Lentoja löytyy usein myös Kiinaan ja Japaniin 550-700e. Kyseiset tarjoukset tipahtaa suoraan sähköpostiin kunhan on jäsen.


RELATED POSTS

0 comments